Σύνολο 0,00 € (0)
 x 

Το καλάθι σας είναι άδειο!

Ο όρος Σάουνα δηλώνει την διαδικασία της έκθεσης του ανθρώπινου σώματος σε υψηλή θερμοκρασία για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα της τάξης των 10′-15′ και την ακόλουθη ψύξη του σώματος με την επαφή με ψυχρό νερό.

Περισσότερα

Η Σάουνα είναι ένας υπέροχος τρόπος χαλάρωσης που μπορείς να απολαύσεις στα ξενοδοχεία, στα ινστιτούτα ή ακόμα και στο σπίτι. Οι σάουνες κατασκευάζονται από έλατο, σημύδα ή θερμικά επεξεργασμένη λεύκα. Η εσωτερική τους επίπλωση κατασκευάζεται από σκανδιναβική ξυλεία λεύκας. Βέβαια, η πιο συνήθης και ενδεδειγμένη εσωτερική επίπλωση για μια σάουνα γίνεται με φλαμούρι. Η δράση της σάουνα είναι πολλαπλά ευεργετική για το υγιές σώμα.

Πριν από την είσοδο στη Σάουνα επιβάλλεται ένα ντους καθαριότητας και η χρήση άφθονου πολύ θερμού νερού ώστε η θερμοκρασία του σώματος να ανέβει και να χαλαρώσει το σώμα. Στη συνέχεια στεγνώνεται το σώμα και εισερχόμαστε στον θάλαμο κρατώντας μία μεγάλη πετσέτα.

Στον θάλαμο το σώμα πρέπει να είναι εντελώς γυμνό. Επίσης χωρίς κοσμήματα ή άλλα μεταλλικά αντικείμενα γιατί αυτά θα θερμανθούν και μπορεί να προκαλέσουν έγκαυμα στο δέρμα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την πετσέτα μόνο ως επίστρωμα στον πάγκο για να καθίσουμε ή να ξαπλώσουμε και για να σφουγγίσουμε τον ιδρώτα, αν χρειάζεται.

Καθώς ιδρώνετε τα μεταλλικά στοιχεία, τα λιπαρά οξέα και τα μεταβολικά προϊόντα ελευθερώνονται χωρίς να κουράζεται η καρδιά σας.

Γι’ αυτό η σωματική κατασκευή και η ηλικία του λουόμενου δεν παίζουν κανένα ρόλο. Το μπάνιο στη σάουνα δυναμώνει και χαλαρώνει τα νεύρα. Η εναλλαγή σε ζεστή και κρύα θερμοκρασία χαλαρώνει και ανακουφίζει από την δυσκαμψία των μελών του σώματος. Το κρύο νερό μετά από λίγα λεπτά στη ζεστή σάουνα επιταχύνει την κυκλοφορία με φυσικό τρόπο.

Τα αιμοφόρα αγγεία διευρύνονται και η αυξημένη αιμάτωση διατηρεί τους ιστούς σε καλή κατάσταση. Περιορίζει τους πληθυσμούς μικροοργανισμών, ώστε να γίνεται το σώμα πιο ανθεκτικό στις προσβολές απ’ αυτούς.

Επίσης λειτουργεί ευεργετικά και για το νευρικό σύστημα αλλά και για την κυκλοφορία, ενώ η εφίδρωση καθώς και πάρα πολλές άλλες διαδικασίες και λειτουργίες μέσα στο σώμα επιταχύνουν τον μεταβολισμό και καθαρίζουν τα όργανα και το δέρμα.

Please publish modules in offcanvas position.