Ο σκοπός των χημικών προϊόντων είναι η ισορροπία του νερού. Έτσι τα βακτήρια και τα άλγη να μην μπορούν να αναπτυχθούν σε αυτό, αλλά την ίδια στιγμή να διατηρείται ασφαλές το νερό για τους ανθρώπους που κολυμπούν.

Τα χημικά χρησιμοποιούνται για διαφορετικές ανάγκες, αλλά πρέπει να πληρούμε ορισμένες προϋποθέσεις, προκειμένου να κάνουν τη δουλειά τους σωστά. Ο πιο σημαντικός παράγοντας είναι η διατήρηση του σωστού επίπεδου οξύτητας, διαφορετικά οι χημικές ουσίες δεν θα λειτουργήσουν σωστά. Με την βοήθεια των τεστ χλωρίου-PH ελέγχουμε τις ενδείξεις του PH και του χλωρίου. Το PH πρέπει να διατηρείται μεταξύ 7,2 και 7,6 διαφορετικά το χλώριο δεν θα λειτουργούσε. Αντίστοιχα, το χλώριο πρέπει να διατηρείται μεταξύ 1ppm έως 2ppm.

Εξίσου σημαντικό είναι να ορίσετε μια ημέρα μέσα στη βδομάδα για την συντήρηση της πισίνας και να συντηρείτε την πισίνα κάθε βδομάδα τη συγκεκριμένη μέρα.

Αν υποθέσουμε ότι θέλετε να συντηρήσετε μια πισίνα 100m3 και η μέτρηση του PH δείχνει 7,8 μονάδες τότε πρέπει να χρησιμοποιήσετε PH minus για να ρίξετε το PH του νερού σας. Η ενδεδειγμένη ποσότητα είναι 1,5kg ανά 100m3 για να το μειώσετε κατά 0,2 μονάδες. Το αραιώνετε καλά με νερό σε ένα κουβά μέχρι να διαλυθούν όλα τα στερεά σωματίδια και μετά το ρίχνετε στην επιφάνεια της πισίνας σας. Στην περίπτωση που χρησιμοποιήσετε υγρό PH minus χρησιμοποιείται 1,2lt για να μειώσετε το PH του νερού κατά 0,2 μονάδες.

Αν η μέτρηση του PH είναι μικρότερη του 7,2 τότε χρησιμοποιείτε PH plus για να αυξήσετε το PH της πισίνας σας. Οι δοσολογίες που πρέπει να χρησιμοποιήσετε για 100m3 νερού είναι 1,5kg για στερεό PH plus ή 1,2lt υγρό PH plus για να αυξήσετε το PH της πισίνας σας κατά 0,2 μονάδες.
Όπως προανέφερα εξίσου σημαντικό με το PH είναι και το χλώριο του νερού της πισίνας, το οποίο πρέπει και αυτό να το διατηρείτε σε συγκεκριμένα επίπεδα. Τοποθετείστε 4 ταμπλέτες χλωρίου ή πολυταμπλέτες χλωρίου την εβδομάδα στο σκίμμερ ή στο κανάλι υπερχείλισης της πισίνας, φροντίζοντας να λιώνουν σε τρεις με τέσσερις ημέρες σε συνδυασμό με το χρόνο λειτουργίας του συστήματος ανακύκλωσης.

Επίσης, μία φορά το μήνα ή εάν η μέτρηση του χλωρίου είναι κάτω από 0,5ppm χρησιμοποιείστε χλώριο σε κόκκους.

Ουσιαστικά χρησιμοποιώντας χλώριο σε κόκκους κάνετε σοκ στην πισίνας σας. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνετε την θανάτωση όλων των μικροοργανισμών και των βακτηριδίων που μπορεί να έχουν αναπτυχθεί στο νερό της πισίνας σας. Τοποθετείστε το στο σκίμμερ, είτε στο κανάλι υπερχείλισης, είτε ακόμα έχετε την επιλογή να το διαλύσετε σε ένα κουβά με νερό και να το ρίξετε στην επιφάνεια της πισίνας.

Για να ολοκληρώσετε με επιτυχία την συντήρηση της πισίνας σας χρησιμοποιείστε αλγοκτόνο και κροκιδωτικό. Το αλγοκτόνο διασπά τα άλγη που δημιουργούνται στο νερό, βοηθά στην καλύτερη δράση του χλωρίου και διατηρεί την πισίνα καθαρή, ενώ το κροκιδωτικό καταπολεμά τη χλωραμίνη, δημιουργεί καθίζηση των μικροοργανισμών και των σωματιδίων στον πυθμένα της πισίνας και χαρίζει στο νερό κρυστάλλινο χρώμα. Η συνιστώμενη ποσότητα αλγοκτόνου είναι 1-1,5lt εβδομαδιαία ανά 100m3 νερού και η συνιστώμενη ποσότητα κροκιδωτικού είναι 0,5lt εβδομαδιαία ανά 100m3 νερού.
Τέλος, δεν πρέπει να αμελείτε να καθαρίζετε και τα φίλτρα σας, δηλαδή θα πρέπει μια φορά την εβδομάδα να κάνετε backwash και rinse.

Όλες οι συμβουλές που σας έδωσα αφορούν πισίνες έως 100m3 νερού με 7 ώρες ανακυκλοφορίας ημερησίως και μέση θερμοκρασία 25 - 30 βαθμούς C

Η PISINASPA είναι στη διάθεση σας να σας προμηθεύσει με όλα τα χημικά προϊόντα που θα χρειαστείτε για την πισίνας σας. Επίσης ένα εξειδικευμένο συνεργείο συντηρητών είναι στη διάθεση σας για να αναλάβει την συντήρηση της πισίνας σε πολύ προσιτές τιμές. Επισκεφθείτε το ανανεωμένο μας e-shop και επωφεληθείτε από τις προσφορές μας.