Το νερό από χημικής άποψης αποτελείται από υδρογόνο και οξυγόνο. Στην πραγματικότητα, όμως, το νερό περιέχει διάφορες ουσίες, όπως σίδηρο, άλατα, μαγγάνιο, μικροοργανισμούς και άλλες ωφέλιμες ή βλαβερές ουσίες. Ανάλογα με τη σύστασή του, το νερό μπορεί να δημιουργήσει σκουριά στους σωλήνες ή να δημιουργήσει προβλήματα από επικαθίσεις σε σωλήνες και εξαρτήματα.

 

Για να αποφευχθούν τέτοιου είδους προβλήματα θα πρέπει να απολυμαίνουμε το νερό της πισίνας. Η διαδικασία απολύμανσης του νερού και η εξασφάλιση της ποιότητας εκείνης που είναι ασφαλής για τους λουόμενους εξαρτάται από την διατήρηση της απαραίτητης χημικής ισορροπίας του νερού στη πισίνα. Η απαραίτητη χημική ισορροπία εξαρτάται και επηρεάζεται από παράγοντες όπως, η συχνότητα χρήσης της πισίνας, η κατηγορία των κολυμβητών, η θερμοκρασία του περιβάλλοντος και του νερού.

Η ύπαρξη των αυτομάτων συστημάτων ελέγχου και ρύθμισης της ποιότητας του νερού στη πισίνα, εξασφαλίζουν τη διατήρηση των επιθυμητών τιμών, ενώ ταυτόχρονα μειώνουν το κόστος λειτουργίας της πισίνας τροφοδοτώντας χημικά μόνο όταν είναι αναγκαίο.

Η εταιρεία μας έχοντας πολυετή εμπειρία στην εγκατάσταση συστημάτων απολύμανσης νερού και παρακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις, είναι σε θέση να σας προτείνει αξιόπιστες λύσεις τόσο για ιδιωτικές, όσο και για επαγγελματικές πισίνες. Διαθέτουμε μεγάλη γκάμα συστημάτων επώνυμων εταιρειών όπως Astral, Zodiac, Bayrol, Magnapool, BSV, Pentair.

ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΜΕ ΛΑΜΠΕΣ UV

Η χρήση της υπεριώδους ακτινοβολίας μπορεί να βοηθήσει στην εξουδετέρωση παθογόνων οργανισμών όπως βακτήρια, ιοί και πρωτόζωα. Η υπεριώδης ακτινοβολία παράγεται σε ειδικό θάλαμο, μέσα από τον οποίο περνάει το νερό της πισίνας, το οποίο απολυμαίνεται, καθώς ακτινοβολείται. Η έκθεση των μικροοργανισμών, βακτηρίων, ιών στην UV ακτινοβολία επιφέρει ανεπανόρθωτες βλάβες στο γενετικό τους υλικό, γεγονός που τα καθιστά ανενεργά.

Οι λάμπες UV δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνες του ως μέσο απολύμανσης, αλλά μόνο ως συμπληρωματικό, γιατί δεν απολυμαίνει εξ΄ολοκλήρου το νερό της πισίνας. Απαιτείται πολύ καλή ανακυκλοφορία του νερού και με κατάλληλη ταχύτητα ροής στις σωληνώσεις, ώστε να εξασφαλιστεί ότι όλη η ποσότητα του νερού περνάει από το ηλεκτρόδιο.

ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΜΕ ΟΖΟΝ

Το όζον είναι μία χημική ένωση που αποτελείται από 3 άτομα οξυγόνου. Η απολύμανση με όζον αποτελεί μια πολύ αξιόπιστη  μέθοδο, λόγω της δραστικότητας του όζοντος, το οποίο χρησιμοποιείται πολύ στον καθαρισμό του νερού των πισινών ή των spa.

Όταν το όζον διαλύεται σε νερό είναι απόλυτα ασφαλές. Το όζον βοηθάει στην απολύμανση μιας πισίνας, αλλά δεν μας απαλλάσσει από τη χρήση του χλωρίου. Κανένα φυσικό ή χημικό στοιχείο δεν επαρκεί πλήρως και δεν μπορεί να σταθεί εντελώς μόνο του εκτός από το χλώριο.

Το όζον δεν έχει ιδιαίτερη οσμή, χρώμα ή γεύση. Δεν ερεθίζει το ανθρώπινο σώμα ούτε φθείρει τα υλικά. Καθαρίζει τον αέρα και το νερό γρήγορα και αποτελεσματικά, 3000 φορές πιο γρήγορα απ’ ότι το χλώριο. Το όζον δεν αφήνει υποπροϊόντα εκτός από το καθαρό οξυγόνο.

ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΔΟΣΟΜΕΤΡΗΤΗΣ PH

Το PH πρέπει να διατηρείται μεταξύ 7,2 και 7,6 διαφορετικά το χλώριο δεν λειτουργεί. Αν υποθέσουμε ότι πραγματοποιείται τεστ και η μέτρηση του PH δείχνει 7,8 μονάδες τότε πρέπει να χρησιμοποιήσετε PH minus για να ρίξετε το PH του νερού σας. Αν η μέτρηση του PH είναι μικρότερη του 7,2 τότε χρησιμοποιείτε PH plus για να αυξήσετε το PH της πισίνας σας.

Οι δοσομετρικές αντλίες μεταφέρουν προκαθορισμένες ποσότητες χημικών με μεγάλη ακρίβεια στο επιθυμητό σημείο. Η ακρίβεια της δοσομέτρησης επιτρέπει την οικονομία των χημικών και συμμετέχει στην προστασία του περιβάλλοντος.

ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΔΟΣΟΜΕΤΡΗΤΗΣ REDOX

Ο αυτόματος δοσομετρητής Redox χρησιμοποιείται για αυτόματη απολύμανση του νερού. Έχει αυτό-προσαρμοζόμενη λειτουργία. Μετράει την ικανότητα Redox του νερού. Δηλαδή την απολυμαντική του ικανότητα, χρησιμοποιώντας έναν αισθητήρα Redox τοποθετημένο στο κύκλωμα φίλτρανσης που αναλύει συνεχώς το νερό της πισίνας. Ανάλογα με το αποτέλεσμα της τιμής Redox, ο δοσομετρητής ρυθμίζει το επίπεδο του χλωρίου.

ΔΟΣΟΜΕΤΡΗΤΗΣ ΑΛΓΟΚΤΟΝΟΥ

Τα δοσομετρικά συστήματα είναι αυτά, τα οποία προσθέτουν την κατάλληλη ποσότητα χημικού στο νερό. Το βασικό στοιχείο ενός δοσομετρικού συστήματος είναι η δοσομετρική αντλία. Οι δοσομετρικές αντλίες μεταφέρουν προκαθορισμένες ποσότητες χημικών με μεγάλη ακρίβεια στο επιθυμητό σημείο. Η ακρίβεια της δοσομέτρησης επιτρέπει την οικονομία των χημικών και συμμετέχει στην προστασία του περιβάλλοντος.

Οι αυτόματοι δοσομετρητές περιλαμβάνουν και ογκομετρητές. Ανάλογα με τον όγκο του νερού που διέρχεται από το δίκτυο, η δοσομετρική αντλία προσθέτει την κατάλληλη ποσότητα χημικού. Σε τιμές μεγαλύτερες των επιθυμητών σημείων οι αυτόματοι δοσομετρητές κλείνουν την παροχή ρεύματος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να σταματάει η δοσομέτρηση για όσο χρειάζεται για να έχουμε ιδανικές μετρούμενες τιμές. Σε περίπτωση απόκλισης των τιμών ο μετρητής βηματοδοτεί ξανά τις δοσομετρικές αντλίες. Η αυτόματη επεξεργασία νερού εξασφαλίζει στους ιδιοκτήτες πισίνας ένα απόλυτο διαυγές υδάτινο περιβάλλον και την μέγιστη οικονομία χημικών.

ΔΟΣΟΜΕΤΡΗΤΗΣ ΕΝΕΡΓΟΥ ΟΞΥΓΟΝΟΥ

Ο δοσομετρητής ενεργού οξυγόνου είναι ένα αυτοματοποιημένο σύστημα που μας λύνει τα χέρια. Πραγματοποιεί μόνο του μετρήσεις στο νερό της πισίνας και ρίχνει την ποσότητα ενεργού οξυγόνου που χρειάζεται για να διατηρείται το νερό σας καθαρό απαλλαγμένο από μικρόβια.

ΔΟΣΟΜΕΤΡΗΤΗΣ ΚΡΟΚΙΔΩΤΙΚΟΥ

Ο δοσομετρητής κροκιδωτικού μετρά με ακρίβεια τις ενδείξεις του κροκιδωτικού και απελευθερώνει την απαιτούμενη ποσότητα κροκιδωτικού, που χρειάζεται για τη σωστή λειτουργία της πισίνας. Με αυτό τον τρόπο το νερό διατηρείται κρυστάλλινο απαλλαγμένο από νεκρά κύτταρα και μικροοργανισμούς.

ΗΛΕΚΤΡΟΛΥΣΗ ΑΛΑΤΟΣ

Η ηλεκτρόλυση άλατος βασίζεται στην παραγωγή χλωρίου από το αλάτι, που χρησιμοποιείται ως πρώτη ύλη. Η εγκατάσταση γίνεται εύκολα με την τοποθέτηση του θαλάμου ηλεκτρόλυσης στο σύστημα σωληνώσεων του μηχανήματος ανακυκλοφορίας και ενός πίνακα λειτουργίας, ο οποίος τοποθετείται κοντά στον πίνακα της πισίνας.

Το χλώριο που παράγεται από το αλάτι είναι φιλικότερης μορφής από το βιομηχανικό χλώριο, με αποτέλεσμα να αφήνει καλύτερη αίσθηση στο δέρμα απ’ ότι οι ταμπλέτες χλωρίου.

Τα συστήματα ηλεκτρόλυσης άλατος έχουν παρουσιάσει αλματώδη αύξηση τα τελευταία χρόνια κυρίως λόγω της μείωσης του κόστους κατασκευής των ηλεκτροδίων, του κόστους των αναλώσιμων χημικών προϊόντων και της απλοποιημένης συνολικής κατασκευής.

ΗΛΕΚΤΡΟΛΥΣΗ ΜΑΓΝΗΣΙΟΥ

Το Μαγνήσιο είναι στοιχείο που κυριαρχεί μέσα στα κύτταρα του ανθρώπινου οργανισμού και συμμετέχει αποφασιστικά στη ρύθμιση όλων των βασικών λειτουργιών τους, γι’ αυτό και η παραγωγή ενέργειας των κυττάρων μας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το μαγνήσιο.

Πως λειτουργεί:

  1. Χρήση μόνο φυσικών συστατικών: Μεταλλικά άλατα μαγνησίου και καλίου διοχετεύονται στο νερό. Ετσι επιτυγχάνεται απολύμανση και πολύ καλή κροκίδωση γιατί αυτή η εκπληκτική ένωση
    μαγνησίου δρα και ως φυσικό πηκτικό και κροκιδωτικό με αποτέλεσμα να φιλτράρει και τις πιο μικρές ακαθαρσίες.
  2. Η φίλτρανση του νερού είναι ανώτερης ποιότητας γιατί γίνεται με γυάλινη άμμο και όχι κοινή
  3. Το σύστημα Hydroxinator αναλαμβάνει να επεξεργαστεί αυτόματα το νερό. Μετατρέπει τα άλατα του μαγνησίου σε υδροξείδιο του μαγνησίου, γνωστό ως γάλα μαγνησίου το οποίο έχει τόσο απαλή σύνθεση ώστε πολλοί το εφαρμόζουν απευθείας στο δέρμα τους σε προβλήματα δερματικών παθήσεων ή επούλωση τραυμάτων.